Kā izmantot WPM CRACK INDUCER profilu, lai vairāk un ātrāk ielietu betonu un tajā pašā laikā hidrolizētu visu konstrukciju?
2022


WPM CRACK INDUCER profila jeb plaisu veidotāja profila vēsture

CRACK INDUCER profils tika izstrādāts 2018. gadā, kad Indreks Ūsalu (Indrek Uusalu), kurš izpilddirektora amatā nodarbojās ar uzņēmuma Primostar OÜ hidroizolācijas produktiem un labi pārzināja uzņēmuma Traveter Ehitus OÜ ikdienas darbu, nolēma Igaunijā pats sākt ražot salaiduma šuvju profilus. 16 gadu pieredze hidroizolācijas jomā uz to brīdi bija skaidri parādījusi tirgus vājās vietas. Indreks saskatīja iespējas, kā tās atrisināt.

Tā 2018. gada augustā tika izveidots uzņēmums WPMEstonia OÜ, kas nodarbojas ar betona konstrukciju salaiduma šuvju un kontrolēto plaisu hidroizolācijas risinājumiem. Jau 10 gadus betona hidroizolācijai izmantojot kristālisko piemaisījumu, bija atklājušās šīs sistēmas vājās vietas. Kā risinājums tika izveidots tapas formas CRACK INDUCER PROFILS.

Kas ir WPM CRACK INDUCER profils?

WPM CRACK INDUCER profils ir viena daļa no trīsdaļīga hidroizolācijas risinājuma jeb “baltās vannas” metodes. Profils paredzēts darbam ar citiem WPM salaiduma šuvju profiliem un kristālisko hidroizolācijas piedevu.

Pēc savas būtības WPM CRACK INDUCER profils rada konstrukcijā tapas formas plaisu, veidojot blīvu saķeri ar betonu. Tērauda loksne ar tai perpendikulāru minerālo pārklājumu padara iegūto rukuma plaisu ūdensizturīgu un tādējādi novērš ūdens iesūkšanos ēkā. Tapas formas plaisas mērķis ir saglabāt konstrukcijas izturību, nevis to vājināt. Tādā veidā profilu var izmantot nesošajās konstrukcijās.

Kāds ir profila mērķis?

Profila mērķis ir vienkāršot dzelzsbetona konstrukciju hidroizolāciju un paātrināt betona liešanas procesu. Ja betona konstrukcijas parasti tiek uzlietas pa posmiem, lai līdz minimumam samazinātu rukuma plaisas, ko rada tilpuma saraušanās, betonam žūstot, tad, izmantojot WPM CRACK INDUCER profilu, varam kontrolēt veidojošās rukuma plaisas un hidroizolēt tās ar ūdensizturīgu tērauda loksni uz profila.

Kā izmantot WPM CRACK INDUCER profilu betona konstrukcijā?

Profils tiek uzstādīts starp sienas, griestu un arī grīdas konstrukcijas armatūrām. Profilu uzstādīšanas attālums viens no otra tiek aprēķināts tā, lai ņemtu vērā betona tilpuma saraušanos. Tas nozīmē, ka profilu attālumi viens no otra būs tieši tik lieli, lai starp tiem nerastos papildu plaisas tilpuma saraušanās dēļ, kas nav ņemtas vērā.


Kā profils nodrošina betona konstrukcijas hidroizolāciju?


Betonam žūstot, tā tilpums samazinās, radot konstrukcijā plaisas. Ar aprēķinu palīdzību varam noteikt vietas, kur WPM CRACK INDUCER profilu būtu vissaprātīgāk uzstādīt rukuma plaisu kontrolei un hidroizolācijai. Šī profila gadījumā konstrukcijas hidroizolāciju nodrošina profilā izveidota tērauda loksne ar minerālo pārklājumu, kas ir ar tapas formas plaisu un novietota perpendikulāri. Tērauda loksne tapas formas plaisā, esot perpendikulāri, darbojas kā pretestība.

Kā ar WPM CRACK INDUCER profilu īsākā laikā ieliet vairāk betona?

Tā kā betons ir materiāls, kam cietēšanas laikā samazinās tilpums, tas ir jāņem vērā, būvējot konstrukciju. Tilpuma saraušanos var samazināt atbilstoši betona armatūrai. Ja ir vēlme, būtībā ir iespējams ieliet betonu ar lielāku armatūras daudzumu nekā parasti, tādā veidā neradot betonā rukuma plaisas. Tas nozīmē, ka, ja dzelzs daudzums konstrukcijā ir tāds, ka armatūras stieņa stiepes izturība pārsniedz betona spriedzes izturību, tad rukuma plaisas neradīsies. Tas savukārt rada nepamatoti augstas konstrukcijas izmaksas, un šāda pieeja parasti netiek izmantota.

Šeit arī atklājas WPM CRACK INDUCER profila lietderība, kas ļauj saglabāt saprātīgu armatūras stieņu daudzumu konstrukcijā un ļauj profilam radīt kontrolētas plaisas tieši tur, kur mēs tās vēlamies.

Tā kā profils ļauj kontrolēt plaisas, kas rodas no tilpuma samazināšanās, un padarīt tās ūdensdrošas, nav jāuztraucas par nejaušām plaisām, kas rodas, vienlaikus ielejot daudz betona. Tādā veidā pēc grīdas betona sacietēšanas mēs varam vienlaikus liet arī visas sienas. Tas pats attiecas uz starpgriestiem.

Taču vēlamies norādīt, ka betona ieliešanai karkasā jābūt kontrolētai. Tas nozīmē, ka betona liešanas caurulei pēc iespējas jāatrodas karkasa apakšā, lai tas, krītot no armatūras malas uz leju, nesadalītu betona maisījumu lielākās un mazākās betona daļās. Šādā gadījumā lielākie gabali parasti vispirms iekrīt karkasa apakšā un neveido salaiduma šuves profilu vai ap WPM CRACK INDUCER profilu blīvu betona formu. Tas savukārt, visticamāk, izraisīs ūdens iesūkšanos cauri konstrukcijai. Gadu gaitā esam redzējuši šo problēmu atkārtoti un novērsuši sekas. Balstoties uz šo pieredzi, mēs varam sniegt ieteikumus, lai palīdzētu izvairīties no šīm finansiāli dārgajām kļūdām.

Zinām, kā ir pierasts liet betonu, taču, pēc mūsu vērtējuma, pārdomāts, rūpīgs un, iespējams, nedaudz neparasts liešanas process atsver ūdeni uzsūcošo konstrukciju, kas vēlāk ar papildu līdzekļiem jāhidroizolē vēlreiz.

Kādos objektos esam izmantojuši WPM CRACK INDUCER PROFILU?

Plaisu veidotāja profilu esam izmantojuši šādos objektos:

        Igaunijā:

  • Kiikri 6, Tallina
  • UT klīnikas paplašinājums, Tartu
  • Taime 6, Tallina
  • Tammsaare 86, Tallina
  • Valge 16, Tallina

    Latvijā:

  • Tērbatas iela 72, Riga
  • Rūpniecības iela 27, Riga
  • Marijas iela 2a, Riga
  • Lauku iela 23, Riga

    Lietuvā:

  • Manufaktūrų g. 7, Vilnius.

3D Automatic Crack Inducer Calculator

Lai profilu uzstādīšanu padarītu vēl vienkāršāku, nolēmām izveidot 3D Automatic Crack Inducer Calculator jeb 3D plaisu veidotāja automātisko kalkulatoru. Kalkulators aprēķina konstrukcijai nepieciešamo WPM CRACK INDUCER profila daudzumu un precīzas uzstādīšanas vietas. Kalkulatorā var redzēt arī visus pārējos salaiduma šuvju profilus un to uzstādīšanas vietas. Kā ievades informācija kalkulatoram nepieciešams tikai konstrukcijas biezums, augstums un garums, un pēc tam automātiski tiek renderēts konstrukcijas 3D rasējums, kuru var apskatīt 360° un izdrukāt ar profila daudzumu leģendu.

3D AUTOMATIC CRACK INDUCER CALCULATOR

Kopsavilkums


WPM CRACK INDUCER profilam ir 2 mērķi:

  • hidroizolēt plaisas, ko izraisa tilpuma samazināšanās;
  • kontrolēt plaisas, ko izraisa tilpuma samazināšanās, lai vienā reizē varētu ieliet vairāk betona un ietaupīt laiku.

Neliels aprēķins parāda, ka WPM CRACK INDUCER PROFILA izmantošana betona konstrukciju liešanas un hidroizolācijas procesos dod ievērojamu priekšrocību gan naudas, gan laika ietaupījuma izteiksmē. Profils palīdz samazināt hidroizolācijas izmaksas gandrīz uz pusi, salīdzinot ar ruļļu membrānām vai citiem hidroizolācijas materiāliem.

  Aprēķini ar materiālu un darba stundām:


Cenas 2022. gadā

Hidroizolācija ar membrānu (melnās tvertnes metode)
Hidroizolācija ar kristālisku piejaukumu un WPM profiliem (baltās tvertnes metode)
Celtniecība
3200m2 x 35€ = 112 000€1000m3 x 3kg = 3000kg x 6.90€ = 20 700€
siena
1700m2 x 22€ = 37 400€ 425 м3 × 3 кг = 1275 кг × 6,90 € = 8 797,5 €
Griesti (-1)
3200m2 x 20€ = 64 000€1000m3 x 3kg = 3000kg x 6.90€ = 20 700€
Griesti (0)
3200m2 x 20€ = 64 000€1000m3 x 3kg = 3000kg x 6.90€ = 20 700€
WPM CRACK INDUCER
660m x 51.50€ = 33 990€
WPM SEALING ELEMENT
500m x 10€  = 5000€500m x 10€  = 5000€
Armatūra/pastiprinājums
1000m x 10€ = 10 000€1000m x 10€ = 10 000€
Sum
292 400€119 887.5€

Ja konstrukcijā izveidojas plaisa, kas atveras mazāk par 0,4 mm, neaizveras un laiž cauri ūdeni, to injicēsim uz sava rēķina


WPM CRACK INDUCER profils ir WPMEstonia OÜ izstrādāts produkts, kas šobrīd tiek patentēts.

Ja vēlaties uzzināt, vai un kā mēs varam izmantot “baltās vannas” metodi, lai jūsu betona konstrukcijas padarītu ūdensizturīgas un paātrinātu liešanas procesu, sazinieties ar mums, un mēs kopīgi izskatīsim projektu.


Dzintars Tuvikens  

Pārdošanas vadītājs 

   +371 2510 3150
  dzintars@primostar.lv

Es piekrītu, ka šī vietne saglabās informāciju, ko es sniedzu, lai atbildētu uz manu pieprasījumu.

Separate email addresses with a comma.


Hidroizolācija: “baltās vannas” metode
08.02.2022