Daļēji atvērta autostāvlaukuma jumts un/vai starpgriestu hidroizolācija ar Crack Inducing Waterstop
Daļēji atvērta autostāvlaukuma piemērs Lahekaldas daudzdzīvokļu mājā un pasūtītāja atsauksmes

Attēla autors: Siim Kingisepp

AS Merko Ehitus Eesti patlaban Lahekaldas rajonā būvē daudzdzīvokļu ēkas. Pašreizējā posmā pie daudzdzīvokļu ēkām tiek būvēts daļēji atvērts stāvlaukums. Projekts paredzēja, ka hidroizolācijas vajadzībām tiek izmantots tikai kristāliskais hidroizolācijas piemaisījums dzelzsbetona konstrukcijas iekšpusē. Projekta komandai radās jautājums par to, kas notiks ar rukuma plaisām, kas rodas konstrukcijā.

Pateicoties savai ilgtermiņa pieredzei būvniecībā, projekta komanda zināja, ka ūdens dēļ, kas izdalās betona sacietēšanas procesā, rodas rukuma plaisas. 

Pavisam drīz problēma, kas celtniecības procesā atklājās objektā, palīdzēja nonākt līdz Primostar piedāvātajiem plaisu veidotāja profiliem, par kuriem daudzdzīvokļu ēku projekta vadītājs bija lietas kursā, bet par kuriem bija nepieciešams saņemt padomu. Lai saņemtu atbildes uz jautājumiem, Jānuss Krūss vērsās pie risinājuma izstrādātāja Indreka Ūsalu, pēc kā partneri nonāca pie secinājuma, ka šajā starpgriestu posmā ir jāizmanto plaisu veidotāja profili.

Merko komandai bija prātā arī citi hidroizolācijas risinājumi, piemēram, šādi:

 

  1. WPM plaisu veidotājs un citi profili + ūdensnecaurlaidīgs betons.
  2. Klasiska hidroizolācija ar papildu aizsardzības slāņiem.
  3. Iepriekšējo punktu neievērošana un iespējamo problēmu vēlāka risināšana ar injekcijas palīdzību. 

Merko Paekalda 19, Lahekalda korterelamu

Paekalda 19, Lahekaldas daudzdzīvokļu ēka 
(stāvlaukuma ietilpība 3000 m2)

Primostar aplūko un risina šo problēmu?

Ir svarīgi pēc iespējas precīzāk novērtēt slodzes, kas rodas starpgriestos. Automašīnas uz konstrukciju rada vibrāciju, lietainā laikā vai slapjdraņķī griestos nokļūst ievērojams ūdens daudzums, jo tas ir atvērtais stāvlaukuma stāvs. Ja konkrētajā konstrukcijā netiek izmantoti plaisu veidotāja profili un iespējamo plaisu veidošanās problēmas tiek atliktas uz nākotni, tad problēmu risināšana, visticamāk, būs daudz dārgāka un sarežģītāka.

Merko Ehitus starpgriestu celtniecības laikā nolēma izmantot Crack Inducing Waterstop profilus. Tādā veidā ievērojami tika samazināta pašveidojošos plaisu veidošanās nejaušā vietā, jo, pateicoties Crack Inducing Waterstop profiliem, plaisas atrodas noteiktā vietā, turklāt tās ir hidroizolētas.

Pateicamies novatoriskajam ģenerāldarbuzņēmējam par uzticību un vēlmi būvniecības laikā starpgriestos izvēlēties plaisu veidotāja profilus. 

Kā esat apmierināts ar rezultātu?

Šodien esmu apmierināts ar rezultātu. Starpgriestu betona virsma izskatās korekti. Stāvlaukums vēl nav nodots ekspluatācijā, un tas vēl nav saņēmis pareizās dinamiskās slodzes. Ceru, ka situācija vēlāk nemainīsies.

Vai jūs produktu izmantotu arī turpmākajos projektos? 

Šodien var redzēt, ka produkta izmantošana ir attaisnojusi sevi. Nākotnē ir vērts konstrukcijās to paredzēt jau projektēšanas stadijā. Ir skaidrs, ka dažādas konstrukcijas uzvedas atšķirīgi un produkta projektēšanai vajadzētu notikt sadarbībā ar Primostar (vislielākā pieredze).

Turklāt būtu ideāli, ja produkta projektēšanu un uzstādīšanu konstrukcijās veiktu Primostar. Šajā gadījumā atbildību ir vieglāk sadalīt starp betona un hidroizolācijas darbu veicējiem, kuru gadījumā Primostar nodrošinātu ūdensnecaurlaidības garantiju tieši ģenerāldarbuzņēmējam. Šādi to darījām arī te, Lahekaldas projektā.

Kā noritēja sadarbība?

Ar jums ir patīkami strādāt, un viss noritēja labi. Ceru, ka mēs ieguvām ideālu risinājumu un bažu nebūs. Labāk nelielas papildu izmaksas būvniecības posmā nekā noteikti augstākas garantijas izmaksas vēlāk.


Jānuss Krūss  Merko projektu vadītājs



Dzintars Tuvikens  

Pārdošanas vadītājs 

   +371 2510 3150
  dzintars@primostar.lv

Es piekrītu, ka šī vietne saglabās informāciju, ko es sniedzu, lai atbildētu uz manu pieprasījumu.

Separate email addresses with a comma.


WPM® Crack Inducer pasūtīšana un uzstādīšana
WPM® Crack Inducer