Atrisināsim jautājumu par liftu šahtām, kas laiž cauri ūdeni
Liftu šahtām

Liftu šahtas atrodas ēkas pazemes daļā, t. i., tās ir vienas no dziļākajām betona konstrukcijām, kur īpaši svarīgi nodrošināt hidroizolāciju. Ūdens visātrāk sasniedz tieši lifta šahtu, un, kā zināms, lifts ir saslēgts ar elektrību, tāpēc ārkārtīgi svarīgi ir panākt pilnīgu hidroizolāciju un samazināt risku līdz minimumam. 

Būvlaukumā lifta šahta ir viena no pirmajām konstrukcijām, kas tiek veidota uz vietas. Lai mazinātu riskus, lifta šahtu varētu veidot no ūdensizturīga betona, taču ļaut uz būvlaukumu braukt pustukšam betonvedējam nav gluži saprātīgi, un tas ir arī laikietilpīgi. Tas var būt arī iemesls, kāpēc lifta šahta ir salikta no dažādiem blokiem un papildināta ar nejaušu hidroizolāciju. Parasti sekas kļūst redzamas tikai tad, kad šahta ir gatava un piekļuve tai jau ir daudzkārt sarežģītāka.

RISINĀJUMS


Primostar komanda to visu ir pamanījusi un situācijai piemeklējusi risinājumu. Tas ir lifta šahtas elements, kas ir gatavs produkts – vienkārši ieceliet to vietā. Objektā vairs nav pārāk daudz jāraizējas par to, kā nodrošināt lifta šahtas hidroizolāciju un vai visi posmi ir izpildīti.

WPM® lifta šahtas elements ir Igaunijā iepriekš ieliets montējams ūdensnecaurlaidīgs produkts no monolītā betona. Lai panāktu betona elementa ūdensnecaurlaidību, ir izmantots kristālisks hidroizolācijas betona piemaisījums. Produkts sastāv no pamatnes un sānu sienām, sānu sienas augšējā malā ir uzstādīti enkuri un WPM® Sealing Element 125R salaiduma loksne, lai nodrošinātu ūdensnecaurlaidīgu salaiduma šuvi starp lifta šahtas elementu un grīdas plāksni.

Gatavā risinājuma priekšrocības 

  • Ievērojami vienkāršāka un ātrāka montāža
  • Hidroizolācijas ekspluatācijas uzticamība nav atkarīga no laikapstākļiem
  • Gatavs ūdensnecaurlaidīgs elements nodrošina lifta šahtu, kas nelaiž cauri ūdeni
  • Enkuri ērtai savienošanai ar nākamo konstrukciju
  • Monolītā betona elements bez salaiduma šuvēm
  • Oficiāli pārbaudīts Tallinas Tehnoloģiju Universitātē – tests Nr. 389/23
  • Pārbaudītais maksimālais ūdens iespiešanās dziļums zem spiediena (500±50 kPa) ir līdz 14 mm

Tādā pašā veidā var izgatavot pazemes sūkņu mājas elementus. Ja ir interese un jautājumi, droši sazinieties ar mums un mēs kopā palīdzēsim izveidot lifta šahtu, kas nelaiž cauri ūdeni un ar kuru riskus var samazināt līdz minimumam.


Dzintars Tuvikens  

Pārdošanas vadītājs 

   +371 2510 3150
  dzintars@primostar.lv

Es piekrītu, ka šī vietne saglabās informāciju, ko es sniedzu, lai atbildētu uz manu pieprasījumu.

Separate email addresses with a comma.


Kā nodrošināt ūdensnecaurlaidīgus salaiduma lokšņu savienojumus?
Salaiduma šuvju nozīmīgums