Indrek Uusalu – 20 gadi uzņēmumā “Primostar”
15.03.2022

Indrek Uusalu

  • Primostar grupas izpilddirektors
  • WPMEstonia OÜ dibinātājs un izpilddirektors
  • Traveter Ehitus OÜ dibinātājs

2002. gada martā 2 gadus vecais uzņēmums “Primostar” OÜ meklēja savā komandā pārdošanas talantu. Toreiz neviens vēl nevarēja iedomāties, kā uz darba rezultātiem balstīts darba līgums ar ambiciozu cilvēku, Indreku Ūsalu, ietekmēs jaunā uzņēmuma darbību. Šī gada martā Indreks uzņēmumā nostrādājis jau 20 gadus, un, ņemot vērā ievērības cienīgo gadadienu, ir labi atskatīties gan atpakaļ, gan palūkoties uz priekšu.

26% gada apgrozījuma pieaugums


Uzņēmuma “Primostar” OÜ pārdošanas vadītāja amatā Indreks nostrādāja vien gadu, jo viņa prasmes, zināšanas un nepieciešamība pēc sasniegumiem ātri vien ļāva viņam ieņemt izpilddirektora amatu. Šajos 19 gados viņš kopā ar uzņēmumu ir piedzīvojis gan kāpumus, gan kritumus, tomēr tieši viņa vadībā uzņēmuma vidējais ikgadējais apgrozījums pieauga par 26%. Kad Indreks uzņēmumā “Primostar” stājās izpilddirektora amatā, gada apgrozījums bija 377 tūkstoši kronas jeb 24 tūkstoši eiro. 2021. gadā kopā ar grupu (tostarp “Primostar” OÜ, “Primostar” SIA un “Primostar” UAB) tika sasniegts 1,4 miljonu eiro apgrozījums. Papildus tam, ka šobrīd uzņēmums darbojas jau trīs valstīs: Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, skatieni tiek vērsti arī uz Skandināvijas tirgu. Jāatzīst, ka, uzņēmumu veidojot kopā ar Indreku, 20 gadu laikā panākts līmenis, kur tiek konsultēti un apgādāti vadošie Igaunijas būvuzņēmumi.

Lai nodrošinātu šādu izaugsmi un panākumus, uzņēmumam ir nepieciešams veiksmīgs, drosmīgs, apņēmīgs un ambiciozs līderis, kāds neapšaubāmi ir Indreks Ūsalu. Saskarsmē ar viņu nekad nav jūtams nogurums no darbošanās, bet gan allaž izskan jautājums – kā mēs varētu strādāt vēl labāk un palīdzēt vēl vairāk klientiem?

No Marja iela degvielas uzpildes stacijas līdz starptautiska uzņēmuma vadītājam un akcionāram


Indreks dzimis 1976. gada 28. novembrī, mācījās Tallinas 60. vidusskolā sporta klasē, kur spēlēja basketbolu. Tam sekoja studijas Tallinas Politehnikumā un pirmā darbvieta viņa dzīvē Marja ielas degvielas uzpildes stacijā. Diezgan ātri viņš kļuva par degvielas uzpildes stacijas vadītāja vietnieku, 1997. gadā – Tallinas Ceļu pārvaldē par mastikas asfaltēšanas darbu vadītāju, bet pēc gada – “Lemminkäinen” grupas Igaunijas pārstāvniecībā par projekta inženieri, vadot ceļa Ēsmē-Hāpsalu (Ääsmäe-Haapsalu) rekonstrukciju. Vēlāk viņš vienu gadu strādāja uzņēmumā “Primus PR” par objekta vadītāju, bet 2001. gadā Indreka darba gaitas aizveda līdz uzņēmumam “Alstom Powers”, kas nodarbojas ar automaģistrāļu, tuneļu, infrastruktūru un elektrostaciju izbūvi un kurā Indreks bija atbildīgs par divu Somijas elektrostaciju filtru būvniecības darbiem.

2002. gadā Indreks atgriezās dzimtenē un sāka strādāt uzņēmumā “Primostar”, kur darba samaksu 100% saņēma pēc padarītā, kā arī uz nepilna laika slodzi būvmateriālu veikalā. Neskatoties uz pilnīgu sevis veltīšanu abām darbvietām, Indreks, pateicoties savām ambīcijām, jau pirmajā mēnesī noslēdza līgumus par hidroizolācijas materiālu piegādi un uzstādīšanu projektiem “Maakri nams” un “Pindes biroju ēka”, kas savukārt lika pamatus uzņēmumam “Traveter” OÜ.

2003. gadā, kad Indreks kļuva par “Primostar” OÜ izpilddirektoru, ar uzņēmuma īpašniekiem tika parakstīts līgums, saskaņā ar kuru viņš kļuva par vienu no akcionāriem. 2006. gadā, kad “Primostar” projekti bija kļuvuši apjomīgāki, tika noslēgts jauns līgums, kā rezultātā Indreks kļuva par “Primostar” OÜ kontrolpaketes īpašnieku.

Kā Indreku raksturo viņa tā laika vadītājs/lielais akcionārs, atzīts ārsts Andrus Loog?​

“Atminoties darba interviju ar Indreku, pirmais, kas nāk prātā, ir tas, ka viņš neizlikās par tādu, kāds nav. Uzreiz bija skaidrs, ka tas ir īstais cilvēks. Un, tā kā Indrekam bija pa prātam atalgojuma sistēma, kurā darba samaksa tiek saņemta pēc rezultātiem, viņš arī ieguva pārdošanas vadītāja amatu.

Sākums nebija ļoti viegls, jo uzņēmums vēl bija tālu no plaukuma. Domājot par to, kas mainījās pēc Indreka pievienošanās komandai, varu teikt vienu – tā ir izaugsme. Un runājot par izaugsmi, es to iedalītu trīs posmos. Pirmā acīmredzamā pārmaiņa uzņēmuma attīstības virzienā bija vērojama pēc tam, kad Indreks bija izpratis uzņēmuma norises un apguvis visu, kas bija jāzina par hidroizolācijas pasauli. Otrā nozīmīgā pārmaiņa ceļā uz uzplaukumu bija tad, kad mēs panācām vienošanos, kuras rezultātā Indreks kļuva par uzņēmuma akcionāru. Trešais posms saistīts ar pēdējiem pāris gadiem, kad uzņēmuma darbība paplašinājās ārpus Igaunijas, respektīvi, Latvijā un Lietuvā. Indreks ir ne tikai veiksmīgi pārņēmis uzņēmuma vadību, bet arī piedāvājis savu risinājumu, kas papildina esošās hidroizolācijas sistēmas, un veiksmīgi uzsācis to ražošanu Igaunijā. Tas parāda, cik lielā mērā cilvēks patiešām saprot, ko dara. Ja tagad man pajautātu, kas ir Indreka panākumu atslēga, varu teikt, ka tā ir apņēmība un vēlme sasniegt mērķus, kā arī darbu izdarīšana pat tad, ja tam nav bijis noskaņojuma.”


Dr. Andrus Loog​

Asinsvadu ķirurgs Rehabilitācijas ķirurģijas klīnikā un Gada ārsts 2014!


Kā Indreku raksturo viņa ilggadējā asistente un palīdze Maret Ülenõmm?

“2007. gadā es pievienojos “Primostar” OÜ komandai praksē kā biroja vadītāja asistente, gadu vēlāk pēc vadītāja aiziešanas pārņēmu biroja vadītāja pienākumus. Tātad Indreka labā roka esmu jau 15 gadus. Kā es raksturotu Indreku kā priekšnieku? Viņš ir saprotošs, pietiekami elastīgs un uzticams. Viņa stiprā puse noteikti ir tā, ka viņš tic visam, ko dara! Pat, ja sākotnēji idejas var šķist neprātīgas, laikam paejot, nākas atzīt, ka Indreks izdarījis pareizo izvēli.

Turklāt viņam ir apbrīnojamas pārdošanas prasmes – nav tādas problēmas (objekta), kam viņš nevarētu atrast risinājumu. Ja man būtu jāizceļ viens aspekts, kas ir viņa pašreizējo panākumu pamatā, tā būtu drosme uzņemties risku!”


“WPMEstonia” OÜ – četru gadu laikā starp labākajiem spēlētājiem nozarē


Ar savu nerimstošo entuziasmu, pasaules iekarošanas plāniem un vēlmi piedāvāt videi draudzīgus risinājumus hidroizolācijas jomā Indreks 2018. gadā saskatīja, ka tirgū ir nepieciešams uzņēmums, kas ražotu hidroizolācijas pilnu risinājumu dzelzsbetona konstrukcijām. Tā tapa uzņēmums “WPMEstonia” OÜ. Uzņēmuma apgrozījums 2021. gadā bija 210 tūkstoši eiro, turklāt tas arvien turpina augt. Pamatojoties uz Igaunijas informācijas reģistra datiem, “WPMEstonia” OÜ apgrozījuma ziņā ieņem 13. vietu Igaunijā.

Mērķis 2022. gadam

“Primostar” grupas apgrozījums 2021. gadā bija 1,4 miljoni eiro, savukārt mērķis 2022. gadam ir 2 miljonu eiro apgrozījums. To plānots sasniegt, attīstoties un paplašinot darbību jaunos tirgos. Patlaban “Primostar” OÜ izstrādā 3D kalkulatora papildu versiju. Tā ļaus klientam pievienot visu savu pazemes monolītā dzelzsbetona konstrukciju kalkulatorā, kas aprēķinās dažādu WPM profilu izvietojumu un nepieciešamo daudzumu konstrukcijā. Tāpat 3D kalkulatorā varēs pievienot cauruļu pārejas utt. Katru dienu tiek strādāts pie tā, lai uzņēmums kļūtu par labāku partneri saviem klientiem, piedāvājot ērtākus un vienkāršākus risinājumus. Lielais mērķis ir apgūt arī Skandināvijas tirgus.


Vēlaties uzzināt, vai un kā mēs varam jums palīdzēt?


Rakstiet vai zvaniet mums un pastāstiet par savu projektu. Kopā varēsim izvēlēties vispiemērotāko hidroizolācijas sistēmu tieši jūsu projektam!


Dzintars Tuvikens  

Pārdošanas vadītājs 

   +371 2510 3150
  dzintars@primostar.lv

Es piekrītu, ka šī vietne saglabās informāciju, ko es sniedzu, lai atbildētu uz manu pieprasījumu.

Separate email addresses with a comma.


Ziemassvētku vēlējumi un 2021. gada kopsavilkums
20.12.2021