EPD deklarācija būvniecības pasaulē: Kāpēc tas ir svarīgi un kā Primostar turpina ceļu uz ilgtspējību
EPD deklarācija

Videi draudzīgu principu ievērošana būvniecībā kļūst arvien svarīgāka, turklāt daudzās valstīs tā jau ir prasība. EPD jeb Environmental Product Declaration ir dokuments, kas sniedz pārskatu par produkta vai pakalpojuma ietekmi uz vidi visā tā darbības ciklā. Tajā ir iekļauta informācija, sākot no izejvielu ieguves un apstrādes līdz produkta gatavībai un pieņemšanai ekspluatācijā, un, visbeidzot, tā utilizācijai vai pārstrādei.

EPD ir standartizēts un neatkarīgs dokuments, kura pamatā ir darbības cikla novērtējums. Tas ļauj patērētājiem un uzņēmumiem salīdzināt dažādu produktu vai pakalpojumu ietekmi uz vidi.

Kāpēc EPD ir svarīgs? Lūk, daži no galvenajiem iemesliem:

  • Patērētāju informētība: EPD palīdz patērētājiem izdarīt apzinātāku izvēli, izraugoties produktus vai pakalpojumus ar mazāku ietekmi uz vidi. Tas atbalsta ilgtspējīgu patēriņu un palīdz samazināt ekoloģisko pēdu.
  • Uzņēmumu pārskatāmība: Uzņēmumiem EPD ir svarīgs instruments, lai demonstrētu to pārredzamību un apņemšanos aizsargāt vidi. EPD publicēšana ļauj uzņēmumiem parādīt savu produktu vai pakalpojumu draudzīgumu videi un salīdzināt to darbību ar citiem līdzīgiem produktiem vai pakalpojumiem.
  • Regulatīvā prasība: Dažās valstīs vai nozarēs prasība pēc EPD var būt noteikta normatīvajos dokumentos, jo īpaši būvmateriālu nozarē. Prasība pēc EPD var palielināt izpratni par vidi un mudināt uzņēmumus un ražotājus izdarīt videi draudzīgāku izvēli.
  • Ilgtspējības veicināšana: EPD deklarāciju izmantošana veicina ilgtspējīgu attīstību, jo mudina uzņēmumus un patērētājus apsvērt produktu vai pakalpojumu ietekmi uz vidi un meklēt veidus, kā to samazināt.

Līdz ar to cenšamies iet līdzi laikam un nepieciešamības gadījumā to apsteigt, lai piedāvātu tādu produktu izmantošanu būvniecībā, kas, cik vien iespējams, nesagādātu nekādas raizes. 2023. gadā WPM® produktiem sākām izstrādāt EPD deklarācijas, lai parādītu produktu ietekmi uz vidi un dzīves cikla analīzi. Šis solis palīdz klientiem izdarīt apzinātāku izvēli un atbalstīt ilgtspējīgu būvniecību.

Pētījums tika veikts ar šādiem produktiem:

  • WPM® Metal Sheet Waterstop 80R
  • WPM® Metal Sheet Waterstop 125R
  • WPM® Metal Sheet Waterstop 125L
  • WPM® Waterstop base (profilu plaisu veidotājs un betona lējuma turpinātāja galvenais elements)

Iepriekš minēto produktu rezultāti nu ir zināmi, galarezultātus saņēmām 2024. gada martā, un tie atrodami publiskajā datubāzē. EPD sertifikāta numurs ir RTS_283_24. Tādējādi mēs palīdzam klientam izdarīt apzinātāku izvēli un veidot ilgtspējīgāku nākotni.

Esam apņēmušies nodrošināt videi draudzīgākus risinājumus būvniecības nozarē. Mūsu mērķis ir iet līdzi laikam un piedāvāt klientam ilgtspējīgus un inovatīvus produktus, kas palīdzētu samazināt ietekmi uz vidi un atbalstītu zaļo būvniecību.

Primostar prezentē ilgtspējīgus risinājumus starptautiskajos būvniecības gadatirgos
Būvniecības gadatirgos